Към съдържанието
меню

ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С ГРАЖДАНИТЕ

ГРАЖДАНСКО УЧАСТИЕ
Платформа за гражданско участие
Тази дейност е насочена към всички целеви групи по проекта, като същевременно е отворена и за по-широк кръг граждани от област Ямбол, които не са попаднали пряко в нашите дейности по проекта, но се интересуват от неговата проблематика и имат отношение към повдигнатите въпроси.
Публикувано от АНПОРТ - 1/8/2019
Конкретните цели на дейността са:
- Повишаване на обществената осведоменост в област Ямбол, относно възможностите за гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики.
- Подобряване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики реализирани от 5 общински администрации и една областна администрация;
- Представяне и популяризиране на добри практики, свързани с подобряване на гражданското
участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики;
- Създаване на механизми и инструментариум за гражданско участие в процесите на вземане на решения от изпълнителната власт в област Ямбол.
Конкретните цели на тази дейност съответстват на общите цели на процедурата като:
- Открито и отговорно управление – управляващите ще получават обратна връзка от местните
граждани за резултатите от тяхната дейност;
- Отправяне на препоръки – ползвателите на уеб платформата ще имат възможност да отправят своите препоръки и предложения към местните администрации, които ще бъдат обработвани и предвижвани от екипа на проекта до съответните адресати.
125 коментари
Рейтинг: 11254.3/5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >>
Снежана
2020-03-22 14:58:13
Ето, че новият кмет се е „отворил“ вече към гражданите, което е един добър старт. В петък се проведе вторият приемен ден на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, по време на който жители споделиха свои проблеми. Кметът бе запознат с лични проблеми на гражданите, както и с трудности, създадени от предното ръководство на община Ямбол.
Приемни дни ще имат и заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, както и секретарят на община Ямбол Кольо Колев.
Приемните дни на кмета са всеки втори и четвърти петък на месеца.
Антон Георгиев
2020-03-22 14:51:33
Според сайта на общината местните данъци и такси към община Ямбол вече могат да се заплащат много лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията може да разполага винаги с нея. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци.
Лиляна Кафеджиева
2020-01-28 10:41:49
Аз потърсих проектът на общината за бюджет 2020 в официалния сайт, но не можах да го намери. В раздел „Бюджет“ са публикувани само предишните бюджети, ако някой има повече информация моля да ни запознае.
Илиян Балабанов
2020-01-28 10:26:13
А след като кметът ни кани на публично обсъждане, може ли да видим някъде какъв е проектът на общината за бюджет 2020.
Станимир
2020-01-28 10:20:19
Обърнете внимание на тази покана публикувана в сайта на община Ямбол:
„На 21 януари (вторник), от 17:30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2020 година.
Кметът Валентин Ревански отправя покана за участие в обсъждането до жителите на град Ямбол, юридическите лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, на гражданските сдружения, общинските съветници и други заинтересовани лица.“
СПРАВЕДЛИВИЯТ
2020-01-28 10:14:30
Разбрах, че издаването КИН /контролен идентификационен номер/, е за да се гарантира по-голяма сигурност на системата за плащане. Освен това, става еднократно, а след това ще може да го ползвате многократно.
Иван Танев
2020-01-28 10:09:00
Електронната система за плащане на данъци е нова и сигурно ще се нуждае от някои подобрения, но пътя е този. Може и да има някои проблеми отначало, но си е улеснение за гражданите.
Тигъра
2020-01-28 10:04:42
Полина, ти искаш прекалено много удобства. Ще трябва да се наредиш на опашките и тогава да пращаш данъци, а най-добре е ако може да ни ги плащаш.
Полина Недева
2020-01-28 09:58:19
Днес се опитах да пробвам как работи системата за плащане на местни данъци през официалния сайт на община Ямбол, но засега се оказа мисия невъзможна. Първо беше много трудно да разбера на каква подстраница може да стане това, намерих я на следния адрес https://yambol.imeon.bg:4443/ . След това се оказа, че не мога да вляза защото се изискват парола или ЕГН+КИН, но никъде няма упътване /указание/ как да стане това – например какво трябва да съдържа паролата. Аз опитах с произволно избрана парола, но не става. А какво е КИН всеки сам трябва да се досеща. Тъй като аз не можах да проявя гадателски способности реших да търся информация от различни служители – на 5-6 телефон все пак ми вдигнаха и разбрах, че КИН е контролен идентификационен номер, които всеки желаещ да ползва портала трябва лично да си го получи от общината. Казано накратко – трябва пак да се ходи до общината. И така моето предложение до община Ямбол е:
1.Да има ясни и конкретни указания за това как може да се ползва портала към сайта на общината за плащане на данъци и такси.
2.Плащане да може са става и чрез КЕП /класифициран електронен подпис/, за гражданите, които го притежават.
Борислав Апостолов
2020-01-28 09:38:36
Аз мисля, че програмата и въобще цялото посрещане на Нова година на площада в центъра на Ямбол можеше да е по-добре програмирано. Но като цяло беше добре и да не забравяме, че е първото за това ръководство.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >>
angort2008@yahoo.com; zhtsirkov@yahoo.com
Назад към съдържанието